Who is Driving the Dream Bus?

'The thing we fear most and long for most is our own ABSENCE'.

Het doorzien van de illusie, betekent dat hier en nu overblijft. Wie is die illusie? De schijngestalte, het ego. Ik lees nu het boekje 'Inleiding tot A course in Miracles' van K. Wapnick. Sleutelbegrippen van het ego: zonde, schuld en angst. Zo helder en logisch allemaal. Andere sleutelbegrippen - ontkenning en projectie.

'Elke keer dat het ego met schuldeloosheid wordt geconfronteerd zal het die aanvallen, omdat schuldeloosheid de allergrootste zonde tegen het denksysteem van het ego is. Als je schuldeloos bent, ben je ook zondeloos en als je zondeloos bent, bestaat het ego niet.

Er staat een regel in de tekst (ACIM) die luidt: 'Voor het ego is wie schuldeloos is schuldig', want schuldeloos zijn betekent zondigen tegen het ego-gebod: 'Gij zult schuldig zijn'. Als je schuldeloos bent, ben je dus schuldig aan schuldeloosheid.

Daarom, bijvoorbeeld, heeft de wereld Jezus ter dood gebracht. Hij onderwees dat we schuldeloos zijn en daarom moest de wereld hem ter dood brengen want hij deed een godslasterlijke uitspraak tegenover het ego.'

No comments:

Post a Comment